newdeal real estate group

Έρευνα “καθρέφτης” των επαγγελματιών real estate στην Ελλάδα

Υπέρ της λειτουργίας ενός ελληνικού δικτύου υπηρεσιών real estate και στην ανάγκη των συνεργασιών μεταξύ των επαγγελματιών που μπορεί να προσφέρουν έως και 100% αύξηση του κύκλου εργασιών τάσσεται η πλειοψηφία των μεσιτών και των μεσιτικών γραφείων που έλαβαν μέρος στην έρευνα της Ακαδημίας real estate της newdeal

Η μεγάλη πλειοψηφία (  76,92%  ) δηλώνει επίσης ότι το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν τους πελάτες τους δεν είναι ικανοποιητικό και η αξιοπιστία των επαγγελματιών δεν είναι μεγάλη.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες (  51,13%  ) πιστεύουν ότι το μοντέλο των μεμονωμένων, μικρών γραφείων και της πολυδιάσπασης του χώρου δεν τους εκπροσωπεί ενώ καθόλου ικανοποιημένοι, από την παρουσία και λειτουργία των ξένων δικτύων στην Ελλάδα δηλώνει το περίπου 55,65%.

«Η εκπαίδευση από σοβαρούς, σύγχρονους και πιστοποιημένους φορείς είναι η προϋπόθεση για την αναβάθμιση των επαγγελματιών, σύμφωνα με την ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της έρευνας» δήλωσε ο ιδρυτής της Ακαδημίας Χρήστος Μπλέτας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης της newdeal είναι τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 1

Είστε ικανοποιημένος/η από το το status του μεσιτικού κλάδου στην Ελλάδα; ( πχ αξιοπιστία, επαγγελματικό κύρος, παροχή υπηρεσιών κλπ );

ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 2

Πόσο απαραίτητες θεωρείτε τις συνεργασίες μεταξύ επαγγελματιών του κλάδου για την αύξηση του τζίρου;

ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 3

Ο κατακερματισμός δυνάμεων στο Real Estate (μεμονωμένοι επαγγελματίες, μικρές επιχειρήσεις) είναι το μοντέλο που ταιριάζει στις επαγγελματικές σας προσδοκίες;

ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 4

Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να αυξηθεί ο τζίρος από τις συνεργασίες;

ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 5

Πόσο δύσκολες είναι οι συνεργασίες μεταξύ ανεξάρτητων μεσιτικών γραφείων/επαγγελματιών;

ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 6

Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία και τη λειτουργία των ξένων δικτύων Real Estate στην Ελλάδα;

ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 7

Πιστεύετε ότι είναι αναγκαίο ένα ισχυρό ελληνικό δίκτυο που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς;

_______

Η έρευνα διεξήχθη με την μέθοδο αποστολής ερωτηματολογίου σε μέλη μεσιτικών συλλόγων της χώρας καθώς και σε επαγγελματίες του real estate. Aκολούθησε σειρά συνεντεύξεων της ερευνητικής ομάδας της Ακαδημίας για εξαγωγή συμπερασμάτων με ποιητικά χαρακτηριστικά. Το δείγμα της έρευνας ήταν 221 γραφεία-μεσιτικές επιχειρήσεις.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Κάνε share!

ΣΥΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ