newdeal real estate group

Όλοι χρειαζόμαστε ένα "newdeal"

Blog pages template without image

Blog pages template-[Copy #768] Blog pages template-[Copy #768] newdeal_admin • 30 Δεκεμβρίου 2022 • No Comments Blog pages template-[Copy #768] Blog pages …

Κατηγορίες αποτελέσματα

Χωρίς κατηγορία Έρευνα ιδιοκτητών Published on 21 Νοεμβρίου 2022 Διάβασε περισσότερα Χωρίς κατηγορία Αντιγάλις Published on 21 Νοεμβρίου 2022 Διάβασε περισσότερα Stories …

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Χωρίς κατηγορία Έρευνα ιδιοκτητών Published on 21 Νοεμβρίου 2022 Διάβασε περισσότερα Χωρίς κατηγορία Αντιγάλις Published on 21 Νοεμβρίου 2022 Διάβασε περισσότερα Stories …

Error screen

Δεν υπάρχει τίποτα εδώ! Μόνο εμείς! Είσαι βέβαιος ότι έκανες σωστή αναζήτηση; Πάμε πίσω!

xristos bletas

Aπόσπασμα του αφιερώματος στον CEO της newdeal και ιδρυτή της Ακαδημίας Real Estate Χρήστο Μπλέτα, από την συλλεκτική έκδοση “Πρόσωπα” της εφημερίδας larissanet.

Ο Χρήστος Μπλέτας μεγάλωσε την εποχή της μεταπολίτευσης και η εφηβεία του συνέπεσε με αυτήν την περίοδο όπου όλα θεωρούνταν πολιτικά. Τα τραγούδια , η καριέρα, η θρησκεία, οι σπουδές, το πανεπιστήμιο, το σινεμά, η τέχνη ακόμη και ο έρωτας. Αφού λοιπόν όλα ήταν πολιτικά και η εφηβεία του ήταν πολιτική!

Πήγε να σπουδάσει (τι άλλο;) πολιτικές επιστήμες!
Παράλληλα, φοίτησε σε δημοσιογραφική σχολή, επιλέγοντας την δημοσιογραφία ως έναν χώρο που είναι κοντά και μέσα στην πολιτική σκηνή.
Eίχε την τύχη να συνεργαστεί με την Ελευθεροτυπία, το όνειρο του κάθε συντάκτη!

Η γνωριμία του με την Ελευθεροτυπία έγινε στα χρόνια της στρατιωτικής του θητείας. Έγραψε μια «ανταπόκριση» στη δημοφιλή τότε στήλη «φαντάρε πού πας», μια δημοσιογραφική γωνιά επικοινωνίας των φαντάρων με τον έξω κόσμο, όπου οι ένστολοι αναγνώστες της εφημερίδας έστελναν επιστολές, άλλοτε με χιούμορ κι άλλοτε με αγανάκτηση περιγράφοντας στιγμιότυπα από την θητεία. Αργότερα, ανέλαβε την επιμέλεια της στήλης.

Η Ελευθεροτυπία ήταν μια εφημερίδα που είχε συνδέσει την πολιτική διανόηση με την πολιτική καθημερινότητα, που αντιμετώπιζε τα σοβαρά κοινωνικά θέματα με μαχητικότητα, ευρηματική παρεμβατικότητα αλλά και χιούμορ. Ήταν η μόνη μεγάλη εφημερίδα που επέτρεπε στον δημοσιογράφο να γράφει την γνώμη του, ελεύθερα.

Η ανάπτυξη των ενθέτων περιοδικών

Ο Χρήστος Μπλέτας ,όμως, δεν ήθελε απλά να πει στην γνώμη του. Ήθελε να την φωνάξει κιόλας!
Έγινε μέλος της βασικής συντακτικής ομάδας του περιοδικού “Έψιλον” χάρη σ’ ένα ρεπορτάζ για την «ελληνική ποτοαπαγόρευση». Αναφερόταν στο τσίπουρο και στην επί σειρά ετών απαγόρευση της εμπορίας του ποτού εκτός του τόπου παραγωγής του.

Σε μια καμπή της πορείας του “Έψιλον”, τέσσερα μόλις χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, ο Χρήστος Μπλέτας ανέλαβε την πρόκληση να το διευθύνει, επαναπροσδιορίζοντας τον χαρακτήρα του περιοδικού (1996) .

Με μια νέα και φρέσκια αισθητική, με εικόνες σχόλια, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις σπουδαίων πολιτικών προσωπικοτήτων και διανοουμένων από όλο τον κόσμο, προϊόν μιας συλλογικής δουλειάς συνεργατών που αρκετούς έχει ο ίδιος επιλέγει προσεκτικά, το “Έψιλον” γίνεται η λαμπερή πλευρά της εφημερίδας.

Το περιοδικό, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής, πρόσθεσε τεράστια διαφημιστικά έσοδα στην εφημερίδα και άνοιξε μια νέα αγορά. Τα ένθετα περιοδικά.

Ο Χρήστος Μπλέτας ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το περιοδικό Gourmet που εκτίναξε στα ύψη την κυκλοφορία της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Το Gourmet άνοιξε έναν νέο δρόμο. Χάρη στην παρουσίαση του φαγητού ως μια μορφή τέχνης και απόλαυσης εκλεκτών εδεσμάτων, οι εργαζόμενοι του κλάδου άρχισαν να επιδιώκουν εκπαίδευση και να αναβαθμίζονται επαγγελματικά. Έτσι ο μάγειρας έπαψε να λέγεται μάγειρας, και έγινε σεφ!

Στα ομώνυμα βραβεία που διοργανώνονταν κάθε έτος παρευρισκόταν υπουργοί και πολιτικοί δίνοντας τα εύσημα σε εστιατόρια, παραγωγούς προϊόντων και υπηρεσιών εστίασης.

Ναι, είδε δίκιο η δεκαετία του 70. Όλα είναι πολιτική, ακόμη και το φαγητό! Πόσο μάλλον η τηλεόραση και τα δελτία ειδήσεων. Ο Χρήστος Μπλέτας δημιούργησε επίσης ένα δημοφιλές περιοδικό, το «ΟΝ ΟFF”. Μέσα από ένα ανελέητο και καυστικό χιούμορ επιτέθηκε εναντίον της σοβαροφάνειας των τηλεοπτικών αστέρων της εποχής και κατέδειξε την προχειρότητα της παραγωγής των μεγάλης θεαματικότητας δελτίων ειδήσεων καθώς και της πολιτικής χειραγώγησης του κοινού.

Η "τρέλα" που είχε λογική

Ίσως η μεγαλύτερη δημογραφική επιτυχία του Χρήστου Μπλέτα είναι ότι διέγνωσε εγκαίρως την διπλή κρίση που θα χτυπούσε τα τέλη της δεκαετίας του 00. Την οικονομική και την κρίση της Ελευθεροτυπίας, η οποία τελικά έκλεισε. Πριν ακόμη ξεσπάσει η θύελλα αποφάσισε να αλλάξει κεφάλαιο και να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις και ειδικότερα το real estate.

“Όταν το 2009 υπέβαλα την παραίτησή μου για να ασχοληθώ με τον τομέα υπηρεσιών του κάποιος με ρώτησε:

Είσαι τρελός; Αφήνεις τέτοια καριέρα για να γίνεις μεσίτης;

Με κρίνεις τώρα έπειτα από 17 χρόνια δουλειάς στα ΜΜΕ. Θέλω να έρθεις να με ρωτήσεις μετά από 17 χρόνια δουλειάς στο Real Estate εάν έπραξα σωστά, του απάντησα.”

“Τι κοινό έχει η δημοσιογραφία με την μεσιτεία, θα αναρωτηθείτε. Κι όμως! Και ο δημοσιογράφος και ο μεσίτης πληρώνονται επειδή μεταδίδουν επίκαιρες και χρήσιμες πληροφορίες σε όσο μεγαλύτερο κοινό μπορούν. Άλλες φορές αποκλειστικές και άλλες όχι.”

Αλλά αρκεί αυτή η ομοιότητα για να επαναλάβει το ίδιο πετυχημένο παρελθόν του και στο real estate;

« Ασφαλώς και όχι!” λέει ο ίδιος και συμπληρώνει: “Έχουν γίνει πολλά για να δημιουργηθεί μια νέα πρόταση που λέγεται newdeal και αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι θα εργάζονται στο real estate.

Η newdeal βασίζεται στο τρίπτυχο ‘Ανώτατη Εκπαίδευση Υψηλή Τεχνολογία Δίκαιες Αμοιβές”. Είναι μια νέα πολιτική, μια νέα συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του επαγγέλματος.

Η νέα σελίδα και το virtual office

H διαδρομή έχει ξεκινήσει περίπου 15 χρόνια πριν. Βασισμένοι πια στην ελληνική αλλά και παγκόσμια εμπειρία, το 2017 ιδρύσαμε την πρώτη σχολή real estate στην Ελλάδα, για την Ελλάδα. Ένα εργαστήρι μάθησης και δια βίου εκπαίδευσης με κρατική άδεια. Το 2020 κάναμε ένα ακόμη τεράστιο βήμα. Η Ακαδημία μας υπέγραψε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το κορυφαίο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας για να παρέχουμε ανώτατη εκπαίδευση στον εργαζόμενο του κλάδου.

Δίνουμε την ευκαιρία σ έναν παραδοσιακό μεσίτη να εξελιχθεί σ´ένα καταρτισμένο Σύμβουλο Ακίνητης Περιουσίας με πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων. Μια ευκαιρία εκπαίδευσης που δεν παρέχεται πουθενά στον κόσμο, από καμία εταιρεία. Μια ευκαιρία για Ακαδημαϊκή γνώση και επαγγελματική κατάρτιση ταυτοχρόνως. Είμαστε η εταιρία που επενδύουμε σ’ αυτήν που διευκολύνει τις διαδικασίες ακόμη και από απόσταση ( virtual office ).

Έως σήμερα οι μεσίτες που εργάζονται σε μεσιτικά γραφεία πληρώνονται με ψίχουλα. Η εταιρία που ιδρύσαμε δίνει την δυνατότητα να συμμετέχει κανείς κερδίζοντας την μέγιστη προμήθεια (100% της αμοιβής πάνω από ένα μικρό, εύλογο όριο συναλλαγών). Ήταν μια ώριμη και δίκαιη απαίτηση και την κάναμε πράξη!”

Σου άρεσε το άρθρο; Κάνε share!

ΣΥΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ