newdeal real estate group

Η εμπορική και η αντικειμενική αξία των... Συμβούλων Ακινήτων

Η newdeal οδηγεί μια νέα γενιά επαγγελματιών του real estate στο υψηλότερο σκαλί, να αποκτήσουν υψηλότερες απολαβές και μεγαλύτερη αίγλη, αναφέρει ο Χρήστος Μπλέτας ο οποίος είναι ο εμπνευστής της Ακαδημίας real estate και της συνεργασίας της newdeal με το ΕΚΠΑ και εργάζεται με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση επαγγελματιών στο real estat είναι μέρος της οικονομικής μεγέθυνσης ενός κλάδου και προϋπόθεση για να επικρατούν κανόνες, διαφάνεια και δεοντολογία. 

Σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών η newdeal έχει εκπονήσει ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης και σπουδών που κάνουν τους Συμβούλους Ακίνητης Περιουσίας να είναι περιζήτητοι επαγγελματίες ειδικά για ξένους και Έλληνες επενδυτές. 

 

Ο βασικός κύκλος αφορά όσους θέλουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις και λέγεται “Ηθική, Δεοντολογία και Επαγγελματισμός στο real estate”.

 

 

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

– Για ποιο λόγο η newdeal, μια εταιρεία, ίδρυσε Ακαδημία real estate; 

Η γνώση είναι κινητήριος δύναμη της οικονομικής μεγέθυνσης και η εκπαίδευση έχει σταδιακά αναδειχθεί ως θεμέλιο για την ατομική ευημερία. Στη δική μας περίπτωση οι απόφοιτοι της Ακαδημίας real estate κερδίζουν διπλάσιες αμοιβές σε σχέση με άλλους, αυτοδίδακτους.

– Τι σημαίνει η συνεργασία της newdeal με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο; 

Η συμβολή των Πανεπιστημίων στην ανάπτυξη τομέων οικονομικής δραστηριότητας σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ σημαντική. Έχει αποδειχθεί ότι φέρνει σπουδαία αποτελέσματα. Η επιστημονική γνώση διαχέεται στην αγορά και αξιοποιούνται τα αποτελέσματα της πανεπιστημιακής έρευνας. 

Δεκαετίες τώρα το αίτημα ήταν το Πανεπιστήμιο να συνδεθεί με την πραγματική οικονομία. Είμαστε ευτυχείς που το ζούμε στην πράξη. 

– Τι σημαίνει για τον κλάδο της διαμεσολάβησης γενικότερα; 

Eίναι μια επανάσταση. Είναι η πρώτη φορά που προσφέρεται ολοκληρωμένα γνώση και επαγγελματική κατάρτιση η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και της εποχής μας.

Αξίζει να πούμε ότι πέραν των απαιτήσεων για ποιοτικές υπηρεσίες των Ελλήνων, αρκετοί άλλοι απ’ όλο τον κόσμο, έρχονται στη χώρα μας να επενδύσουν σε ακίνητα και αναζητούν επαγγελματίες. Θέλουν συμβούλους με γνώσεις, για να τους βοηθήσουν στις αποφάσεις τους. 

– Γιατί κάποιος να εμπιστευθεί αυτή την εκπαίδευση που γίνεται με την φροντίδα τμήματος και καθηγητών του ΕΚΠΑ και όχι μιας άλλης; 

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το μεγαλύτερο κρατικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. 

Εστιάζει στην παραγωγή και διάδοση της γνώσης. Είναι ένα κέντρο αριστείας στην έρευνα, στην καινοτομία και στη διδασκαλία σε όλες τις επιστήμες, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στην κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Κανείς άλλος δεν παρέχει εφηρμοσμένη και θεωρητική γνώση στον σπουδαστή που για την επάρκεια του να λαμβάνει επίσημη βεβαίωση από Δημόσιο Ανώτατο Ίδρυμα. Όπως και καμία εταιρεία real estate στον κόσμο δεν έχει ανάλογη συνεργασία με Πανεπιστήμιο. 

– Τι διαφορετικό έχει η εκπαίδευση που παρέχετε;

Η εκπαίδευσή μας είναι ολιστική και πολυεπίπεδη. Οι σπουδαστές αντλούν γνώση από διαφορετικούς τομείς: Οικονομία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική, Επενδύσεις, Εκτιμητική και φυσικά μαθαίνουν τα πάντα για την πρακτική του επαγγέλματος Συμβούλου/Μεσίτη.

Η γνώση του επαγγέλματος, έως σήμερα, ήταν κυρίως εμπειρική και με πολύ στενή εστίαση. Οι εκπαιδεύσεις ακόμη και εταιρειών προς τα στελέχη τους, θεωρούνται βαρετά επαναλαμβανόμενες και πολλές φορές βασισμένες σε πρακτικές και ιδέες διαφορετικών κοινωνιών από την ελληνική. 

 

– Θέλετε να πείτε ότι υπάρχουν διαφορές από χώρα σε χώρα, από ήπειρο σε ήπειρο, από πολιτισμό σε πολιτισμό;

Είναι μια αλήθεια. Οι κοινωνίες ήταν, είναι και θα είναι διαφορετικές στο χώρο και στο χρόνο. Το ίδιο και οι οικονομίες τους και φυσικά το real estate. H Ακαδημία καλύπτει την ανάγκη του επαγγελματία να αντιλαμβάνεται το γενικό περιβάλλον (κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό) και να δρα αποτελεσματικά. 

– Η εκπαίδευση της παροχής υπηρεσιών βασίζεται σε πανομοιότυπα πρότυπα και συμπεριφορές προς τους πελάτες;

 Η εκπαίδευσή μας είναι ανθρωποκεντρική. Αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου και τις κάνει πλεονεκτήματα, αντί για μειονεκτήματα. Κανείς μας δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Είναι μοναδικός και παράγει μοναδικές υπηρεσίες. 

– Το δίπλωμα της Ακαδημίας είναι αναγνωρισμένο; 

Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου σπουδών του ο απόφοιτος της Ακαδημίας λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης και στη συνέχεια υποβάλλει αίτηση για εξετάσεις που πραγματοποιούνται από καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που πιστοποιεί τις επαρκείς γνώσεις του αποφοίτου και χορηγεί βεβαίωση. 

– Πώς αποκτά κανείς το “δίπλωμα”; 

Η ποιότητα και η επάρκεια γνώσεων πιστοποιείται έπειτα από εξετάσεις στα πλαίσια της συνεργασίας της newdeal με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα: Ο προσφάτως εκλεγείς Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Νικόλαος Ηρειώτης και Διευθυντής του εργαστηρίου “Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής” σε συνεργασία με τον Καθηγητή Δημήτριο Βασιλείου και Διευθυντή του εργαστηρίου Τραπεζικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ αναλαμβάνουν:

-την αξιολόγηση του επιπέδου των γνώσεων των εκπαιδευόμενων

– να επιβλέπουν την συνολική εκπαιδευτική υλοποίηση της επιμόρφωσης των εκπαιδευόμενων, όσον αφορά την διδασκαλία. 

Ειδικότερα ο καθηγητής Νικόλαος Ηρειώτης έχει την πλήρη ακαδημαϊκή ευθύνη

Σου άρεσε το άρθρο; Κάνε share!

ΣΥΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ