newdeal real estate group

Τα 5 βήματα για την κορυφή

Όταν ξεκίνησα τη δουλειά στο real estate διαπίστωσα πολύ γρήγορα ότι οι διαφορές μεταξύ παραγωγικών και λιγότερο παραγωγικών Συμβούλων είναι τεράστιες. “Ποιος είναι ο μέσος όρος αμοιβών ενός agent;” θα αναρωτηθείτε. Εξαρτάται εάν κάποιος είναι 100% καθημερινά στη δουλειά ή ασχολείται περιστασιακά, χωρίς ανωτάτου επιπέδου εκπαίδευση και καθοδήγηση. Η διαφορά στις απολαβές μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών είναι χαώδης.

Σκεφτείτε ότι οι καθαρές αμοιβές για τους επαγγελματίες που εργάζονται συστηματικά και ακολουθούν το μοντέλο της newdeal είναι πάνω από 30.000 ετησίως.

Είναι κάτι που πετυχαίνουν συνεργάτες μου και χαίρομαι πολύ να τους βοηθώ να προσφέρουν στον εαυτό τους και στις οικογένειες τους μια οικονομικά άνετη ζωή.

Κατέγραψα λοιπόν πέντε πράγματα που κάνουν οι κορυφαίοι Σύμβουλοι σε καθημερινή βάση και προτείνω πάνω σ’ αυτά να εστιάσετε την προσπάθεια σας.

  • Πρώτα πρώτα ξεκινούν την εργασία τους νωρίτερα και τελειώνουν αργότερα από τους άλλους.
  • Επενδύουν χρήματα  για να προωθήσουν τη δουλειά τους κάτι που ο μέσος Σύμβουλος φοβάται να κάνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι κερδίζουν λιγότερα από 30.000 ευρώ το χρόνο δεν ξοδεύουν χρήματα για να συναναστρέφονται ή να κάνουν δώρα σε πελάτες. Οι επιτυχημένοι Σύμβουλοι κάνουν και τα δύο.

Εάν λοιπόν στόχος σας είναι να ξεπεράσετε τις 30.000 ετησίως σε παραγωγή και να απολαμβάνετε το 100% των προμηθειών που προσφέρει η newdeal καλό είναι να υιοθετήσετε κάποιες από τις συνήθειές τους. Ακολουθήστε αυτούς τους 5 κανόνες  κάθε μέρα και θα είστε στον σωστό δρόμο για την κορυφή.

1. Αναζητήστε καθημερινά το… ιερό δισκοπότηρο

Οι υποψήφιοι πελάτες είναι το ιερό δισκοπότηρο κάθε επιχείρησης. Χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει δουλειά. Οι παραγωγικοί Σύμβουλοι αφιερώνουν χρόνο καθημερινά να τους εντοπίσουν και να τους συναντήσουν.

Εξακολουθούν να καλούν ιδιοκτήτες που βάζουν αγγελίες ή κρεμούν πωλητήρια και πανό έξω από τα σπίτια τους, αλλά η σημερινή τεχνολογία τους επιτρέπει να αλιεύουν πελάτες και μέσα από τα social media και τις ιντερντετικές καμπάνιες.

2. Παρ-ακολουθήστε τους πελάτες

Φυσικά, δεν αρκεί απλώς να έρθουμε σε επαφή με πιθανούς πελάτες. Το ζητούμενο είναι το deal.

Η συστηματική “παρακολούθηση” του πελάτη και η καλλιέργεια σχέσεων μαζί του είναι μια εργασία στην οποία οι παραγωγικοί Σύμβουλοι δίνουν μεγάλη σημασία. Εάν π.χ. ένας πελάτης πούλησε μόνος του το ακίνητο ή με κάποιον άλλο μεσίτη καλό είναι το γνωρίζουμε, να επικοινωνήσουμε μαζί του και να προτείνουμε να αγοράσει κάποιο δικό μας.

Όλα αυτά σήμερα γίνονται πολύ πιο εύκολα χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας και η newdeal επενδύει και δημιουργεί πρωτοποριακά εργαλεία real estate προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Ποιες άλλες εργασίες είναι απαραίτητες; Μια ή δύο ημέρες την εβδομάδα, αφιερώστε χρόνο για να καλέσετε άτομα από την σφαίρα επιρροής σας, να προσκαλέσετε έναν πελάτη για καφέ ή να στείλετε ένα στοιχείο-πληροφορία που τον ενδιαφέρει μέσω email . Το να είσαι στο μυαλό του πελάτη ως επαγγελματίας μεσίτης είναι το πιο σημαντικό για να λαμβάνετε συστάσεις.

3. Μην εξαφανίζεστε μετά την εντολή

Μην είστε ο μεσίτης που εξαφανίζεται αφού πάρει την εντολή ή έρθει σε επαφή μ’ έναν αγοραστή.

  • Aφιερώστε καθημερινά χρόνο για να επικοινωνήσετε με τουλάχιστον έναν ενεργό πελάτη.
  • Μιλήστε μια ώρα κάθε μέρα με κάποιον αξιόλογο πελάτη.

Καλέστε επίσης έναν ιδιοκτήτη για να επικαιροποιήσετε την ανάγκη της αποκλειστικής ανάθεσης ως τη μοναδική αξιόπιστη διαδικασία ή επικοινωνήστε με έναν από τους αγοραστές σας. Διατηρήστε αυτές τις σχέσεις και αποκτήστε οικειότητα για  μελλοντικές επαφές μαζί τους και συστάσεις.

4. Δικτυωθείτε

Η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους και ειδικά συναδέλφους, πρόσωπο με πρόσωπο, είναι σημαντική για την επαγγελματική σας επιτυχία. Η περίοδος της πανδημίας απέδειξε ότι η προσωπική επαφή είναι αναντικατάστατη.

Βάλτε στο πρόγραμμά σας να βγείτε από το σπίτι και να πάτε στο γραφείο με μοναδικό στόχο την οικοδόμηση σχέσεων. Είτε συναναστρέφεστε με πελάτες ή άλλους επαγγελματίες του κλάδου, ο χρόνος που αφιερώνετε για να το κάνετε αυτό θα αποδώσει καρπούς.

Παλιοί και σημερινοί συνάδελφοι, γείτονες, άτομα που συναντάτε, γονείς συμμαθητών των παιδιών σας, άτομα στο γυμναστήριο, όσοι συναντάτε στον πρωινό σας καφέ  είναι όλα μέρος του δικτύου σας.

5. Σκεφτείτε ως επιχειρηματίας

Οι κορυφαίοι παραγωγοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να μεγιστοποιήσουν το χρόνο τους και προσλαμβάνουν βοηθούς-συνεργάτες. Και τούτο γιατί δεν θα μπορούσαν ποτέ να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο της επιχείρησής τους αν δεν είχαν βοήθεια. Αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ένας βοηθός συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας σας και σας απελευθερώνει για να κάνετε  τις σημαντικές εργασίες που περιγράφονται παραπάνω.

Για να πετύχετε στις  πωλήσεις δεν αρκεί να ξέρετε ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος στη δουλειά. Έχει σημασία και πώς εφαρμόζεις το σωστό και αποφεύγεις το λάθος.

Ο τρόπος της newdeal είναι ο καλύτερος για την Ελλάδα με τα καλύτερα αποτελέσματα.

*** 

Όσοι θέλετε να συζητήσετε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης ή έχετε κάποια απορία ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω email ή τηλεφωνικά ή μέσω των social media! 

 

Η Σταυρούλα Βαμβακά είναι η πρόεδρος της newdeal, του νέου και ταχύτατα ανερχόμενου δικτύου real estate στην Ελλάδα. Η newdeal προσφέρει εκπαίδευση ανωτάτου επιπέδου (πρόγραμμα ενηλίκων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ακαδημία real estate) καθώς και την μεγαλύτερη προμήθεια στην αγορά (100% χωρίς fee).

 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Κάνε share!

ΣΥΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ