newdeal real estate group

Follow 1: Ένοχος ή αθώος ο μεσίτης;

Απόσπασμα από την Ιστορία και την πορεία της Σταυρούλας Βαμβακά* στο χώρο του real estate που οδήγησε στην δημιουργία ενός νέου μοντέλου επιχειρηματικής και προσωπικής ανάπτυξης.

ΑΘΩΟΣ Ή ΕΝΟΧΟΣ;

Όταν μπήκα στην Νομική Αθηνών είχα στο νου μου ότι θα γίνω δικηγόρος για να υπερασπίζομαι το δίκαιο. Είχα αποφασίσει ότι δεν θα αναλάμβανα υπόθεση κατηγορουμένου εάν διαπίστωνα ότι ήταν ένοχος. Ήταν ουτοπία, αλλά ως νέοι είχαμε πολλές αυταπάτες.

Παρόλα αυτά, εξακολουθώ και σήμερα να λέω ότι αγαπώ να υπηρετώ το δίκαιο και κυρίως αυτό που έχω μάθει από παιδί μεγαλώνοντας σε μια κλασική μικροαστική οικογένεια, με πατέρα δάσκαλο, σε μια όμορφη επαρχιακή πόλη, την Καλαμάτα και ακολουθώντας όλες τις παραδόσεις της Ελλάδος.

Εύλογα όμως θα αναρωτηθείτε: 

Με τέτοιες ιδέες πώς βρέθηκα εδώ, στην μεσιτική αγορά, όπου η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι ο μεσίτης είναι ο ένοχος, αν όχι για όλα, τουλάχιστον για τις τιμές κάθε αγοραπωλησίας στην οποία εμπλέκεται;

2004 + 1

Ολα ξεκίνησαν όταν αποφάσισα να αγορ΄ασω σπίτι το 2005! Ενα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας όταν ακόμη ήταν διάχυτο το κλίμα αισιοδοξίας για την συνεχή και αλματώδη ανάπτυξη της οικονομίας.

Οι Τράπεζες παρείχαν στεγαστικά δάνεια αφειδώς και οι πωλήσεις ακινήτων, νεόδμητων κυρίως, είχαν εκτιναχτεί στα ύψη. Σπανίως έβρισκες στην αγορά καλά ακίνητα, αδιάθετα. Ήταν όλα πουλημένα.

Ακόμη πιο σπάνια έβρισκες μεσίτη να απαντά στο τηλέφωνο και να έρχεται στο ραντεβού (!) είτε γιατί κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος είχε προλάβει και είχε κλείσει την συμφωνία είτε από αγένεια και αδιαφορία, γνωρίσματα που είναι σήμα κατατεθέν των αλεξιπτωτιστών “επαγγελματιών” κάθε εποχής. Τότε -όπως και τώρα- μεσιτικά γραφεία και μεσίτες ξεφύτρωναν καθημερινά σαν μανιτάρια, από το πουθενά.

Εξεπλάγην! “Πώς είναι δυνατόν για το πιο ακριβό προϊόν στην αγορά, το ακίνητο, να παρέχονται τόσο χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες;” αναρωτήθηκα. 

Η ευκαιρία δεν ήταν να αγοράσω ένα ακίνητο αλλά να ανοίξω μια εταιρεία, σκέφτηκα, που θα σέβεται τους πελάτες, όσους θέλουν να αγοράσουν ή να πουλήσουν ακίνητα. Είδα μια νέα ευκαιρία για να κερδίσεις χρήματα ακολουθώντας απλώς επαγγελματικές συμπεριφορές.

Έπρεπε όμως να ξεπεράσω μερικά ταμπού.

Το ταμπού του μεσίτη που ήταν -και ως ένα μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να είναι και σήμερα- συνώνυμο με την προχειρότητα, την επιπολαιότητα και την αρπαχτή.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ

Ξέρετε κανέναν που όταν τον ρωτούσαν μικρό ή και μεγαλώνοντας αργότερα “τι θέλεις να γίνεις στη ζωή σου;” απαντούσε μεσίτης; Υποθέτω πως όχι! Και τούτο γιατί στην ιεράρχηση των επαγγελματικών προτιμήσεων η δουλειά του μεσίτη βρίσκεται στον πάτο.

Ελάχιστοι βλέπουν τη μεσιτεία ως μια κανονική δουλειά. Συνήθως, την αντιμετωπίζουν ως μια ευκαιριακή απασχόληση, έχοντας ως κίνητρο αποκλειστικά τα χρήματα. Και πράγματι είναι μεγάλο δέλεαρ.

Σκεφτείτε ότι από μια συμφωνία πώλησης σπιτιού αξίας π.χ. 150.000 € , η μεσιτική αμοιβή είναι 6.000 €.

Σ’ εμάς, στην newdeal ο Σύμβουλος λαμβάνει ολόκληρο το ποσό της προμήθειας (100%) όταν πιάσει τον στόχο (30.000 ευρώ σύνολο προμηθειών ετησίως για Αθήνα και Θεσσαλονίκη), ενώ μέχρι τότε, από το πρώτο ευρώ παραγωγής λαμβάνει το 55%.

Εάν για παράδειγμα παράξει 60.000 € προμήθειες ετησίως τα καθαρά έσοδα του Συμβούλου, αυτά που θα βάλει στην τσέπη του δηλαδή, αγγίζουν τις 46.000 € !

Είναι ένα σύστημα δίκαιο που δίνει τη δυνατότητα στον καλό επαγγελματία να έχει τις υψηλότερες αποδοχές στην αγορά.

Για να μπορέσεις όμως να απολαύσεις τους κόπους σου πρέπει να έχεις πάθος με τη δουλειά, να αγαπάς τους ανθρώπους και να σου αρέσουν τα ακίνητα.

Στο real estate πρέπει να δεις την ευκαιρία ή να την δημιουργήσεις ο ίδιος. Την πρώτη εταιρεία, αυτή που σήμερα γνωρίζετε με το διεθνή τίτλο newdeal, την είχα ονομάσει “νέα ευκαιρία”. Με αυτό το όνομα ήθελα να πω σε όλους να έρθουν κοντά μου και να εκμεταλλευτούν την ίδια ευκαιρία που έβλεπα τότε κι εγώ.

Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, δημιούργησα ξανά μια νέα ευκαιρία, για όσους είναι φιλόδοξοι και επαγγελματίες.

Ένα νέο μοντέλο συμπεριφοράς, δικτύωσης, εκπαίδευσης, διαδικασιών και αμοιβών. 

Είναι μια νέα συμφωνία.

***

Όσοι θέλετε να συζητήσετε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης ή έχετε κάποια απορία ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της μέσω email ή τηλεφωνικά ή μέσω των social media!

Η Σταυρούλα Βαμβακά είναι η πρόεδρος της newdeal, του νέου και ανερχόμενου δικτύου στην Ελλάδα, που προσφέρει εκπαίδευση ανωτάτου επιπέδου στους συνεργάτες καθώς και την μεγαλύτερη προμήθεια στην αγορά.

Σου άρεσε το άρθρο; Κάνε share!

ΣΥΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ