newdeal real estate group

Τα 4 βασικά λάθη των νέων Συμβούλων

Νέος Σύμβουλος;  Πρωτάρης; Αρχάριος… αρχάριος; Όπως κι αν αποκαλείτε τον εαυτό σας, βρίσκεστε σε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο… και δεν γνωρίζετε  από που να αρχίσετε και πού να τελειώσετε.

 

Νιώθεις μόνος… και απελπισμένος;  Άρχισε να κάνεις πράγματα! Και θα συμβούν αυτά που θέλεις.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι τα μοιραία λάθη. Σ’ αυτό, το πρώτο στάδιο μπορεί να επιβραδύνουν την πρόοδο σας. Μπορεί να ανακόψουν την πορεία σας.

Θα μοιραστώ μαζί σας  μερικά λάθη που βλέπω να κάνουν οι Σύμβουλοι όταν γίνονται πολύ πρόθυμοι ή πολύ αλαζονικοί ή πολύ τεμπέληδες ή απλώς πολύ…

 

ΛΑΘΟΣ Νο1: ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΣΙΤΕΙΑ

Ωχ, σε βλέπω τώρα, να περιμένεις να κρίνω τις υπόλοιπες μεσιτικές εταιρείες, ποιες είναι   «σωστές» και ποιες άλλες είναι «λάθος». Οχι,  δεν θα το κάνω. Δεν είναι πολύ δύσκολο να δει κανείς τα στραβά τους, βγάζουν μάτια, αλλά δεν εννοώ αυτό εδώ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ορισμένοι επιλέγουν τη μεσιτεία τους για λάθος λόγους. Και αυτό βλάπτει την ανάπτυξη της καριέρας τους.

Για τη συντριπτική πλειονότητα των νέων Συμβούλων, θα υποστήριζα ότι ένα ισχυρό πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι πολύ πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο. Και μπορείτε να ψάξετε να βρείτε σήμερα στην Ελλάδα ποιος παρέχει πραγματική εκπαίδευση ανωτάτου επιπέδου. Νομίζω όμως ότι ξέρετε. Η Ακαδημία real estate της newdeal και η συνεργασία της με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελούν την καλύτερη εγγύηση σπουδών.

Το ίδιο ισχύει και για την καθοδήγηση. Είναι σημαντικό να βρείτε μια  εταιρεία που έχει υποστηρικτική κουλτούρα όπου αισθάνεστε άνετα.

Άλλοι μπορεί να αναζητήσουν ορισμένα τεχνολογικά πλεονεκτήματα. Κι εδώ τα πράγματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ελέγξτε ποιος παράγει τεχνολογία για το δίκτυο και τους συνεργάτες του και ποιος τη νοικιάζει όντας στο έλεος ενός “εργολάβου” που μπορεί να εκμεταλλευτεί τις πληροφορίες και τους πελάτες του.

Το κλειδί είναι να κοιτάξετε μέσα σας και να καταλάβετε τι χρειάζεστε για να αποδώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Να καταλάβετε ποιοι πωλούν φούμαρα… (εσωτερικού και εξωτερικού) για μεταξωτές κορδέλες.

ΛΑΘΟΣ Νο2: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΔΑ

Υπάρχουν μεσίτες που μπαίνουν στο επάγγελμα  νομίζοντας ότι είναι απλώς μια άλλη δουλειά πωλήσεων, αλλά με υψηλότερες τιμές από την πώληση αυτοκινήτων ή επίπλων.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι είναι κάτι άλλο. Ως μεσίτης ουσιαστικά ξεκινάτε τη δική σας επιχείρηση και επομένως χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό σχέδιο.

Το να μπείτε σε αυτήν τη βιομηχανία χωρίς να δημιουργήσετε και να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο είναι σαν να μπαίνετε στο  αυτοκίνητό σας για να πάτε σε ένα προορισμό χωρίς να γνωρίζετε τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Μπορεί τελικά να φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά το ταξίδι σας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και θα κάνετε πολλές περισσότερες στάσεις στη διαδρομή.

Η newdeal είναι η εταιρεία που μεδοδικά και συστηματικά σας υποστηρίζει να δημιουργήσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο και να μοιραστείτε με άλλους που έχουν κάνει το ίδιο με επιτυχία.  Αυτό προσφέρει το δίκτυο της newdeal. Ζητήστε από τα μέλη μας  τα σχόλια τους και κάντε τις προσαρμογές στο δικό σας επιχειρηματικό μοντέλο προτού προχωρήσετε πολύ στο ταξίδι σας.

ΛΑΘΟΣ Νο3: ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που μπαίνουν σε αυτήν την επιχείρηση αποτυγχάνουν μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια.

Γιατί;

Κυρίως επειδή δεν είναι πρόθυμοι – ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα – να προμοτάροουν σωστά τον εαυτό τους.

Όπως είπαμε παραπάνω, αυτή δεν είναι απλώς άλλη μια δουλειά πωλήσεων. Ξεκινάτε μια επιχείρηση. Και όπως κάθε επιχείρηση χρειάζεται να επενδύεις για να την κάνεις επιτυχημένη.

Είτε αγοράζετε δυνητικούς πελάτες πληρώνοντας προνομιούχες αγγελίες στα poltals είτε σχεδιάζετε ένα σχέδιο μάρκετινγκ, πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για να κερδίσετε χρήματα σε αυτόν τον κλάδο.

Αν ασχολείστε με το real estate επειδή είναι «εύκολο» και «δεν απαιτεί γενικά έξοδα»… ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ! Δεν πρόκειται να πετύχετε με αυτή τη νοοτροπία ή την προσέγγιση.

ΛΑΘΟΣ Νο4: ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 

Κάθονται σπίτι και δεν συναντούν πολλούς πελάτες. Δεν επιδιώκουν να έρθουν σε επαφή με άτομα που έχουν πελάτες και αυτά τα άτομα είναι οι συνεργάτες της εταιρείας.

Πολλοί αρχάριοι μπαίνουν σε αυτήν την δουλειά έχοντας στο μυαλό ότι μπορεί να κερδίζουν εκατομμύρια και μαζί με τα εύκολα χρήματα, την  λάμψη και τη γοητεία.

Γνωρίζετε ότι είστε ο Σύμβουλος επενδύσεων, ένας Σύμβουλος-γνώσης” .

Η δουλειά σας είναι να είστε χρήσιμος, ως έμπειρος παράγων στην αγοραπωλησία, πράγμα που σημαίνει να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης, των συμβάσεων, των τρεχουσών τάσεων της αγοράς σας, των τοπικών αξιών των ακινήτων και πολλά άλλα. Όχι μόνο το γνωρίζετε , αλλά αποδεικνύετε  αυτή τη γνώση στο μάρκετινγκ.

Η εκπαίδευση στην Ακαδημία real estate – και η πρακτική που την συνοδεύει είναι το παν.

Θα συνιστούσα να αφιερώνετε χρόνο κάθε μέρα για να μάθετε περισσότερα για την δουλειά σας.

Μιλήστε με τους πιο έμπειρους Συμβούλους στο γραφείο μας. Ρωτήστε τους και μάθετε   πώς κάνουν τα πράγματα, ποια συστήματα διαθέτουν, πώς μιλάνε στους πελάτες… όλα αυτά. Να είστε ένα σφουγγάρι και να απορροφάτε την γνώση και την εμπειρία τουλάχιστον για τον πρώτο σας χρόνο.

Πιστέψτε με… όσο περισσότερο επενδύετε στο να μάθετε να κάνετε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο, από την αρχή, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η εξέλιξη σας. Η newdeal είναι πολύ υποστηρικτική για όσους θέλουν να πετύχουν.

Σου άρεσε το άρθρο; Κάνε share!

ΣΥΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ