newdeal real estate group

H άνοδος τιμών συνεχίζεται;

Οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα συνεχίζουν να αυξάνονται και οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η αυξανόμενη ζήτηση από Έλληνες και ξένους επενδυτές, η χαμηλή προσφορά ακινήτων και η αύξηση των επιτοκίων.

Τι θα γίνει με τις τιμές των ακινήτων το 2024; Η πλειοψηφία των αναλυτών προβλέπουν ότι η άνοδος των τιμών θα συνεχιστεί, αλλά με μικρότερους ρυθμούς. Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, οι τιμές των κατοικιών θα αυξηθούν κατά 7,4% το 2023 και κατά 6,5% το 2024.

Τι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια επιβράδυνση της ανόδου των τιμών των ακινήτων;

Ένας παράγοντας είναι η αύξηση των επιτοκίων, η οποία καθιστά πιο ακριβό το δανεισμό για την αγορά ακινήτων. Ένας άλλος παράγοντας είναι η πιθανότητα οικονομικής ύφεσης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για ακίνητα.

Τι σημαίνει αυτό για τους αγοραστές και τους πωλητές ακινήτων;

Για τους αγοραστές ακινήτων, η επιβράδυνση της ανόδου των τιμών θα μπορούσε να προσφέρει μια ευκαιρία να αγοράσουν ένα ακίνητο σε χαμηλότερη τιμή. Ωστόσο, οι αγοραστές θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι οι τιμές των ακινήτων εξακολουθούν να είναι υψηλές και ότι η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος του δανεισμού.

times sphtivn kata palaiothta
Πίνακας: Δείκτης τιμών διαμερισμάτων κατά παλαιότητα

 

Για τους πωλητές ακινήτων, η επιβράδυνση της ανόδου των τιμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των τιμών πώλησης. Οι πωλητές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια πιο ανταγωνιστική αγορά και να είναι πρόθυμοι να κάνουν συμβιβασμούς στις τιμές τους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε;

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα ακίνητο το 2024, είναι σημαντικό να είστε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά ακινήτων.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ακίνητο, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να μιλήσετε με έναν Σύμβουλο Ακίνητης Περιουσίας.

Εάν σκέφτεστε να πουλήσετε ένα ακίνητο, είναι σημαντικό προσαρμόσετε την τιμή σας ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Μπορείτε να μιλήσετε μ έναν επαγγελματία εκτιμητή της newdeal για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αξία του ακινήτου σας.

Μπορείτε ακόμη να δείτε την τάση αγοράς στο price.newdeal.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Κάνε share!

ΣΥΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ